Gratis webinars - loose parts play

Loose parts play is tegelijk simpel en geniaal: met een grote variatie aan losse materialen, zorg je ervoor dat kinderen zelf hun spel vormgeven. Omdat we bij Speelmakers zo hard geloven in deze manier van spelen, gaven we 2 gratis webinars. Herbekijk ze snel!

Lees meer
Kinderherfst

Iedere keer als het herfst wordt, zakt de moed me in de schoenen. Bij iedere windstoot zie ik een honderdtal bladeren van de bomen vallen. Wanneer ik ze eindelijk allemaal richting de korf heb geveegd, dwarrelt de volgende lading over mij heen. Ik voel me net Sisyphus die voor de zoveelste keer zijn steen naar boven rolt.

Van onze huiscolumnist
Lees meer
Online leermodules voor kinderbegeleiders

Met onze speelse online leermodules voor kinderbegeleiders kan je zo aan de slag. Wist je dat we er eentje maakten over speelimpulsen, over tijdelijke speelsettings en speeltalent? Helemaal Speelmakers-stijl, maar dan bij je thuis. Ervaringsgericht, plezant en leerrijk!

Lees meer
Welk knutseltype is jouw kind?

Knutselen en creatief bezig zijn, is vaak een torenhoog cliché. Een voorbeeld opzoeken en dat exact namaken. Om dan het 'werkje' mooi tentoon te stellen. Of kan het toch beter? Wat als we knutselen zouden zien als je eigen speelwereld bouwen, creatief denken en materiaal combineren? Hoe kan je daar als ouder op inzetten?

Lees meer
Buitenkeuken voor kleuterschool

Op 1 dag bouwden we een geweldige buitenkeuken in de kleuterschool van Meldert. We gingen met herbruikbare en duurzame materialen aan de slag. De kinderen vlogen letterlijk op de potten en pannen!

Over spelen met los materiaal

Een tijdje geleden verzamelde ik voor een beurs van Kind & Gezin allerlei ‘loose parts’: los materiaal dat uitnodigt om ermee te spelen. Het los materiaal dat ik verzamelde moest dienen voor een sessie ‘buiten spelen’ voor kinderbegeleiders. Nog voor ik alles in de auto kon laden, zag mijn dochter Lena (4 jaar) alles staan.

Amke Bailleul, Speelconsulent Speelmakers
Lees meer

© 2024 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.