Over Speelmakers

Speelmakers gelooft in de unieke kracht van spelen.

We willen kinderen rijke speelkansen bieden. We doen dat door mensen en organisaties te inspireren en actief te ondersteunen. Zo kunnen zij thuis, in de opvang, op school of in het jeugdwerk de speelse poorten voor elk kind helemaal openzetten.

Speelmakers werkt in België en Nederland aan meer en beter spelen.Ontmoet ons team


Amke Bailleul

Speelconsulent

werkt vanuit Leuven

0499 61 02 41
amke@speelmakers.be

  • creatief denker – ontrafelaar – nieuwsgierigaard – enthousiast speelbeest – ideeënfontein
  • mama van Lena (7 jaar) en Floris (10 maand)

Als speelconsulent wil ik mensen in gang zetten om de wereld voor kinderen speelser te maken. Door samen te spelen, te denken en plezier te maken. Met ’n rugzak vol ervaring in vorming, onderwijs, werken met groepen en pedagogie breng ik graag ideeën binnen. Samen bouwen aan visie, iets in gang zetten met speelruimte of materiaal en dan zien hoe kinderen daarin opgaan, heerlijk is dat! Daar doe ik het voor.

Bart Straetman

Speelconsulent

werkt vanuit Gent

0473 93 40 62
bart@speelmakers.be

  • enthousiast verteller – eeuwige speelvogel – groepsmens – luisteraar – optimist
  • papa van Tuur (5 jaar) en Marieke (3 jaar)

‘Spelen’ moet zowat de meest constante factor in mijn leven zijn: vrij en zorgeloos spelend kind, animator op het speelplein, jeugddienstmedewerker in Lochristi, beroepskracht bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk… Als speelconsulent wil ik iedereen die het spelen van kinderen een warm hart toedraagt, met volle overgave ondersteunen. Het spelen van kinderen is helemaal in mijn vezels gekropen. Ik neem het tegelijk luchtig en heel serieus op. Ik geloof in die combinatie. Laat dit mijn bescheiden bijdrage zijn aan de kleine en grote kinderen in deze maatschappij.

Suzanne Verkuijl

Speelconsulent

werkt vanuit Antwerpen

0472 47 61 10
suzanne@speelmakers.be

  • kritische vogel – speelbeest met fantasie – enthousiaste en empathische coach – grote geheel ziener

Als kind werd mijn slaapkamer al snel een reisbureau, onze tuin een echte kasteeltuin. Mijn fantasie liet mij menig avontuur beleven! Als volwassene ben ik nog meer van spelen gaan genieten. Het is voor mij dé manier om mij uit te leven, eens zot te doen. Als coach en orthopedagoog wil ik bijdragen aan een wereld waarin kinderen écht kind mogen zijn. Dat doe ik het liefst door de mensen te ondersteunen die dagelijks vol enthousiasme met kinderen spelen, want zij maken het verschil!

Pleun Schaeffer

Speeladviseur

Werkt vanuit Nederland

+31 647 12 62 12
pleun@speelmakers.nl

  • nieuwsgierigerd - speelse blik - verwonderaar - creatieveling
  • mama van Mara (8), Ties (6) en Juul (3)

Hutten bouwen onder struiken, spelen met my little pony’s, voorstellingen maken met mijn zus. Als kind ging ik helemaal op in mijn eigen fantasie en kreeg ik alle ruimte om te spelen. Opgaan in het moment en onbezorgd spelen, dat gun ik elk kind. Als Speelmaker probeer ik daaraan bij te dragen door mensen te ondersteunen die dagelijks met kinderen spelen. Zodat kinderen echt kind kunnen zijn.Onze blik op ‘spelen’…

Kinderen spelen altijd en overal. Het is hun natuurlijke reflex. Spelen is hun manier om zich uit te drukken, te ontdekken, te ervaren en in de wereld te staan. Het is hun manier van ‘zijn’.

Voor kinderen is spelen dan ook geen afgebakende zone in tijd of ruimte. Met de schoenen door een plas stappen, gekke bekken trekken aan tafel, gierend achter elkaar aanhollen… ook dat is spelen. Kinderen willen vooral zelf vorm geven aan hun spelen. Dat is een continu en dynamisch proces.

Soms doorlopen ze dat alleen, vaak samen met vriendjes of volwassenen. Soms is het vanzelfsprekend en simpel, soms aftastend, moeilijk of spannend. Maar altijd waardevol. Via spelen ontwikkelen kinderen zich op elk mogelijk vlak.

Stap voor stap, maar altijd intens. Het maakt hen sterker, opener, vrijer en gelukkiger. Maar voor een kind ligt het doel van spelen, ín het spelen zelf. Hier en nu. Spelen om te spelen. De diepe ervaring van het moment zelf!

Laten we hen dus een ruime waaier aan speelkansen bieden. Vanuit speelmateriaal, vanuit de omgeving, vanuit andere kinderen, vanuit fantasie… Rollen van de heuvel, putten graven in de tuin, een kamp bouwen onder tafel, met blote voeten door het gras, modder kneden, een dinowereld maken of een lange knikkerbaan…

Geef hen kansen en geef hen ruimte om zelf te ontdekken en te voelen. De volwassene reikt aan, het kind creëert.
De magie van écht spelen.

We maken tijd voor elke vraag

Contacteer ons rechtstreeks voor een goeie babbel
en het afstemmen van jouw noden.
Stel je vraag en boek je speelwinst!

Contacteer ons

© 2022 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.