nieuwe inzichten
speelse werkvormen
concrete speeltips

Hoe geef je kinderen in de opvang, thuis, op school of in je jeugdvereniging alle kansen om vrijuit en onbezorgd te spelen? We zetten je op weg naar straffe speelimpulsen, uitdagende speelruimte, een sterke visietekst of prikkelend speelmateriaal. Meer en beter spelen, voor elk kind.

We inspireren je met onze brede ervaring en onze enthousiaste en speelse stijl!

HET
TOTAALPAKKET:
DE OPLEIDING SPEELEXPERT

Ben jij verantwoordelijke, coördinator, pedagogisch medewerker of ondersteuner in de kinderopvang of een werking met kinderen? Of geef je les aan toekomstige kinderbegeleiders? 

De opleiding Speelexpert dompelt je op een unieke manier onder in de speelwereld van kinderen. 
De combinatie van live-sessies en een online leeromgeving zorgt voor een stevige leerervaring, waar je nog jaren op verder kan bouwen.

Speelexpert buitenschoolse opvang

Speelexpert baby en peuter

UNIEK
VOOR
OUDERS

Kinderen spelen in de eerste plaats thuis. Liefst zo leuk, gevarieerd, vrij en onbezorgd mogelijk. Hoe kan je dat als ouder optimaal organiseren en stimuleren? We inspireren jou met ons uniek aanbod voor ouders.

Bekijk ons aanbod voor ouders

Spelen weer leuk maken,
altijd en overal!

Wij bezorgen jou en je team nieuwe inzichten, nieuwe technieken... Voor iedereen die dagelijks te maken heeft met de opvoeding, begeleiding... van kinderen.

Ontdek waaromInspireer mijLezing ‘Help, ik verveel mij’

Overal in Vlaanderen houden we een warm pleidooi om kinderen gevarieerd, vrij en avontuurlijk te laten spelen. In samenwerking met de Gezinsbond en Huizen van het Kind inspireren we ouders, grootouders en iedereen die het horen wil. Bij jouw op locatie of online in een webinar, alles kan. Lees hier wat de deelnemers ervan vonden!

Lees meer
Elke dag vrij spelen in je buurt

Wist je dat een speeltuin veel meer kan zijn dan de schommel, de bank en de wipkip? En dat er zelfs een hele organisatie achter kan zitten? In Nederland pakken ze het helemaal anders aan én werkt het!

Lees meer
Speelexpert, de totale opleiding voor jou!

Bots je op drempels om te werken aan de speelkwaliteit op je werking? Zie je de mogelijkheden, maar weet je niet altijd hoe je die met je team in de praktijk kan brengen? Zoek je naar manieren om je team mee te nemen naar meer speelkansen? De opleiding Speelexpert geeft je alles wat je nodig hebt. Met de online leeromgeving en de live inspiratiesessies kan je meteen aan de slag. Benieuwd naar hoe we te werk gaan? De deelnemers van de vorige edities vertellen je alles!

Lees meer
Het kan wél - wat leerde je uit de corona-fase?

De hele coronafase zorgde ongetwijfeld voor een strech-situatie in de buitenschoolse kinderopvang, bij iedereen: begeleiding, organisatie, kinderen en ouders pasten zich aan. Meerdere keren nieuwe regels, bubbels maken, materiaal ontsmetten, looproutes aanpassen. Wat betekent dit voor speelkansen van kinderen? Hoe kunnen we behouden wat sterk is?

Lees meer

© 2021 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.