nieuwe inzichten
speelse werkvormen
concrete speeltips

Hoe geef je kinderen in de opvang, thuis, op school of in je jeugdvereniging alle kansen om vrijuit en onbezorgd te spelen? We zetten je op weg naar straffe speelimpulsen, uitdagende speelruimte, een sterke visietekst of prikkelend speelmateriaal. Meer en beter spelen, voor elk kind.

We inspireren je met onze brede ervaring en onze enthousiaste en speelse stijl!

HET
TOTAALPAKKET:
DE OPLEIDING SPEELEXPERT

Ben jij verantwoordelijke, coördinator, pedagogisch medewerker of ondersteuner in de kinderopvang of een werking met kinderen? Of geef je les aan toekomstige kinderbegeleiders? 

De opleiding Speelexpert dompelt je op een unieke manier onder in de speelwereld van kinderen. 
De combinatie van live-sessies en een online leeromgeving zorgt voor een stevige leerervaring, waar je nog jaren op verder kan bouwen.

Speelexpert buitenschoolse opvang

Speelexpert baby en peuter

UNIEK
VOOR
OUDERS

Kinderen spelen in de eerste plaats thuis. Liefst zo leuk, gevarieerd, vrij en onbezorgd mogelijk. Hoe kan je dat als ouder optimaal organiseren en stimuleren? We inspireren jou met ons uniek aanbod voor ouders.

Bekijk ons aanbod voor ouders

Spelen weer leuk maken,
altijd en overal!

Wij bezorgen jou en je team nieuwe inzichten, nieuwe technieken... Voor iedereen die dagelijks te maken heeft met de opvoeding, begeleiding... van kinderen.

Ontdek waaromInspireer mijVorming 'Uitdagend knutselen'

Knutselplezier beleven en nieuwe ideeën opdoen, daar gaat het over in deze sessie! Met 6 grote, uitdagende en prikkelende knutselconcepten zetten we kinderbegeleiders in actie. Daarna reflecteren we over hoe we knutselen zien in de werking: allemaal netjes aan tafel en gestructureerd, of mag het toch wat meer rock-en-roll? Bij Pimpernel in Tremelo maakten ze alvast een reuze-flipperkast, echte luchtballonnen, een mega-monster en een speelstrand met alles erop en eraan.

Spelen en leren komen samen in de zomerschool

De coronacrisis zette heel wat kinderen en jongeren onder druk, zowel op schoolgebied als op gebied van vrije tijd. Thuisonderwijs vergrootte de leerachterstanden en vrijetijdsmogelijkheden werden beperkt. Het inrichten van zomerscholen moest hierop een antwoord bieden. Toch wel een uitdaging: hoe geef je leermomenten vorm op een moment dat vrije tijd en zomergevoel zouden moeten zegevieren? We voegden de kracht van spelen toe aan de zomerscholen!

Lees meer
Lezing ‘Help, ik verveel mij’

Overal in Vlaanderen houden we een warm pleidooi om kinderen gevarieerd, vrij en avontuurlijk te laten spelen. In samenwerking met de Gezinsbond en Huizen van het Kind inspireren we ouders, grootouders en iedereen die het horen wil. Bij jouw op locatie of online in een webinar, alles kan. Lees hier wat de deelnemers ervan vonden!

Lees meer
Elke dag vrij spelen in je buurt

Wist je dat een speeltuin veel meer kan zijn dan de schommel, de bank en de wipkip? En dat er zelfs een hele organisatie achter kan zitten? In Nederland pakken ze het helemaal anders aan én werkt het!

Lees meer

© 2021 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.