Ontwikkeling

 • Nieuw concept
 • Concreet eindproduct
 • Breed en duurzaam bruikbaar

Speelmakers ondersteunt de ontwikkeling van jouw product of concept in functie van het spelen van kinderen. Van bij de start van het denkproces tot en met de concrete uitvoering.

Wil je een publicatie, een visietekst, een brochure of een werkvorm rond het spelen van kinderen maken? Broed je op een groter speelconcept dat je verder wil ontwikkelen of aftoetsen? Of zoek je helpende handen om je speelruimte opnieuw in te richten? Daar werken we graag aan mee. Mee brainstormen, vormgeven, uitwerken of afwerken: alles kan.

Werk met ons


Enkele thema's

 • Speelideeën, online of in een bundel, op maat van jouw organisatie
 • Een buitenkeuken of andere speelconstructie op jouw speelterrein
 • Een speelhoek in jouw cultureel centrum, winkel of horeca-concept
 • Een prikkelende werkvorm om speelactiviteiten voor te bereiden, voor jouw medewerkers
 • Een (te) gek idee dat we zelf nog niet bedacht hebben ☺

Ontwikkeling op maat

We werken mee aan je speelconcept: Van bij de start, van a tot z of als laatste check. We leveren extra input en zetten onze deskundigheid in bij het concrete ontwikkelwerk, helemaal mee surfend op jullie ideeën en doelen. We staan open voor elke samenwerking en kunnen een meerwaarde bieden in elk onderdeel van het ontwikkelproces.

Brainstorm samen met ons

Samen denken
en voeren we
jouw speelconcept
volledig uit

 • Let’s talk. We luisteren graag naar jouw concreet idee of grotere droom. We maken samen plannen en bakenen af wat je van ons verwacht. Voor grotere projecten bepalen we of we extra spelers uit ons netwerk mee aan boord nemen.  
 • Let’s play. We realiseren jouw concept of product. We koppelen tijdens het ontwikkelproces op regelmatige basis terug en luisteren naar je bevindingen. We leveren op, helemaal speelklaar.
 • Wist je dat we nog een ruimer aanbod hebben dan ontwikkeling? Kijk hier verder

INSPIRATIE OVER ONTWIKKELINGSpelen en leren komen samen in de zomerschool

De coronacrisis zette heel wat kinderen en jongeren onder druk, zowel op schoolgebied als op gebied van vrije tijd. Thuisonderwijs vergrootte de leerachterstanden en vrijetijdsmogelijkheden werden beperkt. Het inrichten van zomerscholen moest hierop een antwoord bieden. Toch wel een uitdaging: hoe geef je leermomenten vorm op een moment dat vrije tijd en zomergevoel zouden moeten zegevieren? We voegden de kracht van spelen toe aan de zomerscholen!

Lees meer
Het regent. Dus we gaan buitenspelen!

“Mogen we naar buiten?” “Nee, het regent.” Einde gesprek en kinderogen vol onbegrip. Nochtans hunkeren die kinders van jou naar buiten spelen. Lopen en ravotten, springen en rollen, zingen en roepen! Je vindt buiten zoveel meer kansen en ruimte dan gewoon binnen. (En als je 1000uurdedeuruit wilt, dan ga je toch òòk eens je neus moeten buitensteken als het regent!). Speelconsulenten Bart en Amke vertellen waarom buitenspelen tijdens slecht weer òòk een keigoed idee is!

Lees meer
#1000UurDeDeurUit met de tips van Speelmakers

1000UurDeDeurUit? Amke Bailleul, speelconsulent bij Speelmakers, to the rescue! Ze heeft één missie: overal in de wereld kinderen aanzetten tot spelen, het liefst van al in de buitenlucht. Alle tips & tricks om die 1000 uur te overleven, vind je hieronder. Kleine disclaimer: je kinderen zullen niet de enige zijn die afscheid moeten nemen van hun fleecedekentje en de televisie, sorry!

Lees meer
'Chill, alles komt goed' of 'Pas-toch-es-op'?

Laat je kind buiten eens goed ravotten, en er gaat een nieuwe wereld voor hem open. Buiten is er meer plaats, zijn er massa’s meer mogelijkheden én meer zuurstof. Maar wij moederkes en vaderkes zien buiten vooral ook méér risico’s.

Lees meer

© 2022 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.