Avontuurlijk spelen zorgt voor een positieve drive in heel onze werking

Bij Familia in Genk zetten we stevig in op avontuurlijk spelen. Met 4 locaties, meer dan 30 kinderbegeleiders, 3 teamcoaches en 1 coordinator BKO gingen we aan de slag. Een grondig veranderingsproces op alle niveaus.

Lees meer
Meer buiten spelen bij kinderdagverblijf Molenketjes

Hoe stimuleer je buiten spelen midden in de stad? Speelmaker Fanny nam kinderen, kinderbegeleiders en ouders mee op sleeptouw. In drie sessies naar meer en beter buiten spelen!

Lees meer
Inclusief spelen op school

De begeleiders van Windekind vzw, die kinderen met een beperking ondersteunen in het regulier onderwijs, zochten inspiratie rond samen spelen op de schoolspeelplaats. In een online sessie gaven we hen heel wat ideeën mee!

Lees meer
Elke dag vrij spelen in je buurt

Wist je dat een speeltuin veel meer kan zijn dan de schommel, de bank en de wipkip? En dat er zelfs een hele organisatie achter kan zitten? In Nederland pakken ze het helemaal anders aan én werkt het!

Lees meer
Het kan wél - wat leerde je uit de corona-fase?

De hele coronafase zorgde ongetwijfeld voor een strech-situatie in de buitenschoolse kinderopvang, bij iedereen: begeleiding, organisatie, kinderen en ouders pasten zich aan. Meerdere keren nieuwe regels, bubbels maken, materiaal ontsmetten, looproutes aanpassen. Wat betekent dit voor speelkansen van kinderen? Hoe kunnen we behouden wat sterk is?

Lees meer
Zo krijg je je kind leuk aan het spelen!

Het geheim? Maak een speelsetting! Met een meubel, wat speelgoed en materiaal dat je in huis hebt. Je kinderen zijn zo vertrokken en jij zet een stap achteruit. We geven je 12 concrete ideeën, met 1 eenvoudige tafel!

Lees meer
Online leermodules voor kinderbegeleiders

Met onze speelse online leermodules voor kinderbegeleiders kan je zo aan de slag. Wist je dat we er eentje maakten over speelimpulsen, over tijdelijke speelsettings en speeltalent? Helemaal Speelmakers-stijl, maar dan bij je thuis. Ervaringsgericht, plezant en leerrijk!

Lees meer
#1000UurDeDeurUit met de tips van Speelmakers

1000UurDeDeurUit? Amke Bailleul, speelconsulent bij Speelmakers, to the rescue! Ze heeft één missie: overal in de wereld kinderen aanzetten tot spelen, het liefst van al in de buitenlucht. Alle tips & tricks om die 1000 uur te overleven, vind je hieronder. Kleine disclaimer: je kinderen zullen niet de enige zijn die afscheid moeten nemen van hun fleecedekentje en de televisie, sorry!

Lees meer
Je tuin speelklaar maken, het hele jaar door

't Is tof in den hof voor je kinderen! Ook op herfstige dagen. Misschien dan zelfs nog meer. Want door de regen en het vallen van de bladeren, valt er heel wat meer te plodderen in de tuin dan op een droge zomerdag wanneer dat klein klein kleuterke moeders bloemekes niet mag afplukken. Euhm, horen we jullie al denken, moet ik heel mijnen hof dan maar laten omploegen door mijn kinders? Euhm, neen. We leggen je uit hoe dan wel!

Lees meer
Gratis vorming voor de kinderopvang van lokale besturen

... dankzij het Vormingsfonds van VVSG. Benieuwd welke vormingen we geven?

Lees meer
Buitenkeuken voor kleuterschool

Op 1 dag bouwden we een geweldige buitenkeuken in de kleuterschool van Meldert. We gingen met herbruikbare en duurzame materialen aan de slag. De kinderen vlogen letterlijk op de potten en pannen!

Project ‘Van voortuin naar speelruimte’

Samen met ouders, kinderen en buurtbewoners ontwerpen we speelse voortuinen: een tipi, buitenkeuken of hangmat... Alles kan! Kinderen gaan sneller bij elkaar spelen in deze veilige overgangszone tussen thuis en buurt. Een project in samenwerking met Kind en Samenleving.

Lees meer
Groene en avontuurlijke speelplaats

Van de leerkracht fysica tot de juf van de instapklas: meer dan 80 leerkrachten denken mee over vergroening van de speelplaats op Campus GO! in Zelzate. Het resultaat: een visietekst én een praatplan om mee aan de slag te gaan. In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen.

Vorming ‘Speelhoeken’ VVSG Kinderopvangcaravan

Hoe bouw je een aantrekkelijke speelruimte in 4 minuten, enkel met tafels en stoelen? Het is één van de actieve werkvormen tijdens onze sessie ‘Speelhoeken’. Zie je het piratenschip ☺? Stap voor stap werken we met jullie aan leuke inrichting van de ruimte, boordevol speelkansen en fantasie voor kinderen.


© 2024 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.