Vormingstraject

 • Interactief
 • Verdieping
 • Meer impact

Driedelige vormingstrajecten verdiepen de kennis en vaardigheden van jouw team

Tijdens onze vormingstrajecten verdiepen we de kennis en vaardigheden van jouw team rond een bepaald thema.

We geven drie vormingen bij jou ter plaatse. We halen het speelenthousiasme in jouw team naar boven tijdens interactieve sessies. We versterken individuele competenties en kijken samen hoe we de speelkwaliteit in jouw organisatie kunnen verhogen. We eindigen het vormingstraject met een concreet actieplan.

 • Voor organisaties en teams die werken met kinderen van 0 tot ...
 • Keuze uit 4 thema’s, aangepast op maat van jouw organisatie
 • 3 vormingen van 3 uur
 • Ter plaatse, met online extraatjes

Kies jouw vormingstraject!

Kleuters

Een verticale groep of een aparte kleuterwerking? Aandacht voor wat kleuters bezighoudt en hoe ze spelen, is een must om het speelplezier voor de jongsten te vergroten.

In dit traject duiken we in de leefwereld van de kleuter en nemen we het huidige speelaanbod onder de loep vanuit een kleuterbril. We maken een concreet actieplan om jouw werking nog meer op maat van kleuters te maken.


Speelruimte

De speelruimte is een grote bron van speelplezier voor kinderen. Een prikkelende en uitdagende ruimte creëren in de opvang loont dan ook de moeite!

In dit traject onderzoeken we hoe je de speelkansen in binnen- en buitenruimte kan uitbreiden en optimaal benutten. We pimpen bestaande speelhoeken en ontwikkelen vernieuwende hoeken. We maken een concreet actieplan om de speelruimte in jouw opvang nóg aantrekkelijker te maken voor kinderen.

+ 50% korting op de online leermodule ‘Pop-up speelplezier’!


Speelse begeleidershouding

Kinderen spelen altijd en overal. Toch hebben kinderbegeleiders veel impact op het speelplezier van kinderen. Inzetten op een speelse begeleidershouding en speeltalenten in jouw team heeft een direct effect op het speelplezier van kinderen.

In dit traject zoomen we in op verschillende speelse begeleidershoudingen, van meespelen en speelimpulsen geven tot zelf activiteiten organiseren. Jouw team leert zijn eigen voorkeursrollen, speeltalenten en uitdagingen kennen. Door het aanleren van verschillende vaardigheden verdiepen we de speelse begeleidershouding van het team.

+ 50% korting op de online leermodule ‘Speeltalent in zicht’!


Loose parts play

Keien worden dino-eieren, drankbakken worden een fietsparcours, doeken worden een kamp, buizen worden een knikkerbaan, takken worden roerlepels voor de heksensoep,… Niets wordt alles.

In dit traject bekijken we wat de speelwaarde is van Loose Parts. Je ontdekt welke plaats deze materialen kunnen krijgen in het speelaanbod. We maken een concreet actieplan voor het verzamelen, bespeelbaar maken, opbergen en beheren van Loose Parts in jouw werking.

Vraag een traject
aan rond één van
onze thema's.
Kinderspel!

 • Contacteer onze speelconsulenten. Bart werkt vanuit Gent, Amke vanuit Leuven en Suzanne vanuit Essen.  
 • Let’s talk. We bespreken je vraag, mogelijke data, locatie en wie de deelnemers zijn. Zo maken we de vorming snel concreet.
 • Let’s play. We bereiden het traject voor, met actieve en speelse werkvormen. Door zelf te spelen en te ervaren, haalt het team er het maximum uit. We passen het traject flexibel aan, volgens de noden die er zijn. 
 • Wist je dat we nog een ruimer aanbod hebben dan trajecten? Kijk hier verder.
© 2021 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Kom bij de Speelmakers-bende!

Vul je mailadres in en ontvang boeiend en speels nieuws van Speelmakers.